we sluiten steeds weer aan op de laatste Trends, neem met regelmaat een kijkje op de webshop!

 


Top serie kleine tasjes
Voor ieder een keuze voor de 'geliefde'kleur. De schouderband heeft een ander kleuraccent, dit maakt het tasje extra bijzonder.

https://www.bbsahel.com/producten/schouder--of-handtas/p-1/
New Bag for men! Ecologisch gelooide cross over tas in
stoere duo-kleur.

Deze super Menswear Bag is gemaakt van eco-leer. Je ziet de kuddes over de Savannen lopen in Afrika; volop in de vrije natuur. Prachtig leer wat overblijft en in feite een restproduct is wat op een verantwoorde wijze verwerkt is tot deze gave tas. De tas heeft aan beide buitenzijden een handig vak; aan de ene kant met rits aan de andere kant een 'snel-vak' zonder rits. Een toptas om je belonging's in op te bergen en vanwege de unieke kleurencombinatie een bijzonder en uniek exemplaar. Uniek in Nederland, Uniek van BBSahel.
Hé fijn een werktas die ook nog eens van ecologisch gelooid leer is gemaakt, goed voor de mensen en goed voor het milieu. Doe jezelf of de ander een plezier met zo'n prachtig cadeau.
De laptoptas is lekker plat en met een extra ruimte voor je dossier erin super praktisch. De werktas heeft meer ruimte maar blijft daarnaast ook de strakke uitstraling houden.
Klein tasje met vele praktisch toepassingen. Sluiting voor aan je riem, haakjes voor aan je lusjes van je broek. En wil je het gewoon als schoudertasje dragen dan zit er het demontabele schouderbandje aan. In de kleuren groen, geel, bruin en zwart.

----------------------------------------------------------


Stoere tassen, van natuurlijk gelooid leer 
nieuwe najaarscollectie met 
Trendy kleuren
Zomers ecoleren damestassen uit Burkina Faso
vakmanschap uit een land waar het bijna altijd zomer is
Nieuwe collectie mooi bruin ecologisch leer binnen, profiteer daar van
Wie aan de toekomst denkt, denkt duurzaam  
Wie zit er achter BBSahel Fair Trade;

werk in Afrika is een must


Cecile Meeuwsen viert dit jaar haar 25 Jubileum met haar werk in de Sahellanden Mali, Niger en Burkina Faso. Perspectief creeren voor dit mooie continent, voor mensen die iets te bieden hebben, die enthousiast zijn hun ontwikkeling vorm te geven. De vele makers uit deze landen; Leerbewerkers, zilversmeden, mandenmaakster, bronsgieters etc.
BBsahel is sinds 2 jaar het 'hippe zusje' van Tahoua Import; ecologisch gelooid en kleurrijk leer. Duurzaam omdat het leer natuurlijk gelooid wordt en duurzaam omdat het in feite een restproduct is na het consumeren van vlees; voeding voor velen. Dieren grazen vrij rond over de Savannen en steppen van deze Sahellanden; dat geeft ook het leer een stoer uiterlijk, want de dieren staan niet op stal maar grazen tussen struiken met doorns.
Cecile is ervan overtuigt dat Internationaal ondernemen hun vakmanschap vergroot en stimuleert, mensen zeggenschap geeft over hun eigen economische positie. Ruim vier jaar heeft zei in Afrika gewerkt in hulpprojecten, maar ontwikkelen in vakmanschap geeft mensen meer een gevoel van autonomie. Trots zijn op je vak, dat is wat zei ziet tijdens haar frequente bezoeken aan deze landen. Er is in deze drie landen veel creativiteit met een grote portie humor en doorzetting. Dat geeft ook haar inspiratie om door te gaan, want de politieke instabiliteit doet een behoorlijk aanslag om de inwoners van deze landen. Handel is nagenoeg stilgevallen met de nodige gevolgen voor de economie. Cecile is nagenoeg een van de weinigen die niet vertrokken is uit deze gebieden, de duur in de handelsrelatie geeft hiervoor wederzijds vertrouwen. Met de organisaties ter plekke is een stevige band zodat productontwikkeling door kan gaan. Want het afstemmen op de Trends van het Westen is een vereiste waar men in de loop van de jaren aan gewend is geraakt. Dit alles kost inspanning en afstemming: BBSahel creëert perspectief, want de makers willen echt het liefste in "Afrika blijven".
Ergernis om rondslingerde sleutels, portefeuille,portemonnee en mobiel ......los het creatief op met Valentijn! Geef de ander een duurzame hint. Kies je voor neutraal en passend of kies je voor lekker fris van kleur? 
 
 

Heb je Sint gemist en had je graag een ecologisch gelooide damestas willen ontvangen?
Vraag dan een mooi Kerstgeschenk; een uniek model, kleurrijke - en duurzame leren damestas. 
Kerst is ook een beetje iets voor 'Samen'; de Wereld een beetje mooier maken.

Sint had graag op de Wereld-top in Ivoorkust willen zijn; het oplossen voor al die jonge Afrikaanse mensen die op de springplank staan. BBSahel is er voortdurend om jonge leerbewerkers een beter bestaan te geven in hun eigen land;
Met hun ecologische gelooide fraaie producten, duurzaam en kleurrijk. Zoals zij ook hopen dat hun leven zal zijn; duurzaam en kleurrijk. Kijk snel naar hun resultaten


Sint in de schoen met ecologisch en duurzaam leer
Laat Sint je verrassen met eco leren portemonnee of bag in bag tasje.
Kleurrijk klein damestasje wat in bijna elke schoen past. Nu met extra Sint-korting!


Ecologisch gelooid leer is in; gezien in het programma Groen Licht
de waarde van duurzaam en chroomvrij gelooid leer in de leerindustrie. Wist u dat al onze producten van Chroomvrij gelooid leer gemaakt zijn? Voor de productie van onze kleurrijke damestassen collectie gebruiken de makers veelal schapen- of geitenleer. Dat is lekker zacht leer om mee te werken en heerlijk in het dragen. Het vee loopt vrij rond over de steppen van de savannen van Niger, Mali en Burkina Faso. Vrij in de natuur te grazen. Dat heeft het leer ook een stoer uiterlijk. Wie wilt er niet een tas van dit eco leer, duurzaam geproduceerd. Dat draag je met plezier.


Nu bij een eco leren, fair trade damestas gratis ecologisch katoenen draagtasje met BBSahel logo.
Het tasje komt uit Segou in Mali en wordt bij de eeuwenoude groep Ndomo van textielbewerkers geproduceerd. Een amazing serene plaats aan de rivier. Ndomo gebruikt natuurlijke kleuren en is zeer bekend om zijn Bogolan kleden. Een van de kleuren van deze tas komt van de ijzerhoudende rivierklei; eco en duurzaam.


Wintertijd-korting bij een ecologisch gelooide tas, duurzaam en verantwoord.
Nu  €24,90 extra in de pocket houden bij aankoop van een mooie bruine duurzaam geproduceerde ecologische damestas.  

De herfst door met een mooie bruine en warme kleur damestas.


Jong en ambitieus kunnen zijn en blijven in Afrika, door een mooie ecologische- en duurzame collectie damestassen.Een grote - en actuele uitdaging. Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag; dat is niet alleen eten hebben maar  ook je een positie kunnen verwerven in vakmanschap. Zodat je een bestaan kunt opbouwen. Je economische vooruitgang zelf kunnen beinvloeden. Jonge Afrikaanse leerbewerkers grijpen hun kans. 
Een groep jonge leerbewerkers maken zo de nieuwe collectie kleurrijke damestassen van ecoleer voor BBSahel. Kleurrijke damestassen, een mooi en duurzaam product. Fair Trade geproduceerd in Niger. En daarmee werken ze hard met elkaar zodat er snel meer bestellingen kunnen volgen.
Wereldvoedseldag; ook voor hen!  Niger staat helemaal onderaan de indexlijst BNP van de VN. Niger is het land waar zovele jongeren doorheen trekken op weg naar de kust van Libie voor 'de overtocht'.

In de week van de Wereldvoedseldag een snelle verkoop voor de makers en voor u een mooie kans: 20% korting op de afgebeelde tassen! Kijk hiervoor op de webshop!Zadenoogst van de Acacia- en Tamarinde boom voor de ecologische gekleurde damestassen van BBSahel


Binnenkort vind de oogst weer plaats en zoeken inwoners van de landen Mali, Niger en Burkina Faso de savannen af op zoek naar de waardevolle Acacia- en Tamarinde zaden. Hiermee wordt het leer van de fraai gekleurde damestassen gelooid. Een mooi ecosysteem wat hiermee in stand wordt gehouden. 
Fijn wanneer je weet wat de herkomst is van een tas die je in gebruik hebt of aan wilt schaffen. We willen immers steeds vaker weten wat de herkomst van onze producten zijn.

Duurzaam omdat deze natuurlijke bestanddelen geen  chemicaliën bevatten. Duurzaam ook omdat dit tevens inkomsten zijn voor de verzamelaars van deze zaden. 
 
 


Welke ecologische zakentas wil je graag mee naar je werk?

Een ecologisch gelooide Fair Trade tas, daar wil je mee gezien worden. Duurzaam, kleurrijke tas of liever in het zwart.
Hier onder ziet u een echte zakentas met een origineel weefpatroon van stof bevestigd in het leer.
Daarmee draag je een mooie- en te onderscheiden tas. Stof waar vele uren werk in zit, handmatig geweven. Het verhaal van de wevers uit Niger en hun patronen. Dat brengt de Wereld een beetje bij elkaar. Klik hier voor meer informatie.
Wil je liever de kleinere tas mee naar het werk? De  BBSahel zakentassen biedt vele mogelijkheden
.

 Europees  Fair Trade Certificaat voor de ecologische leren damestassen van BBSahel
De Fair Trade bedrijfsfilosofie van Tahoua Import is nu bekroond met het Garanteed Certificaat van de Europese World Fair Trade Organisation ( 
WFTO-Europe). Dat is goed nieuws en erkenning van onze jarenlange inspanning! De kleurrijke tassencollectie van BBSahel heeft dus nu een officieel certificaat. Duurzame productie van de mooie tassenserie is voor zowel de makers als de dragers een absolute meerwaarde.
Draag de tas met een mooi verhaal eraan verbonden.
Om dit te vieren krijg je bij een bestelling van een tas in week 35 er een gratis mooie damesportemonnee bij. Geef de kleur van je voorkeur alvast aan per mail!

foto van World Fair Trade Organization (WFTO).
 Aanslag vlakbij producent van onze leren damestassen in Burkina Faso

Sinds afgelopen zaterdag 13 augustus hebben de producenten van onze leren damestassen weer een enorme drama te verwerken. Er was een aanslag op een restaurant in Ouagadougou, een stad in Burkina Faso. Met 18 doden en vele gewonden tot gevolg.

Het ging juist net beter met de kleine producenten.Ze waren net over de gevolgen heen van de de de verschrikkelijke de aanslag van 1,5 jaar geleden op een groot hotel. Een aanslag heeft vaak economische gevolgen; inkopers en reizigers blijven weg.  Wij hopen dat dit keer niet gebeurd.

BBSahel laat zich in ieder geval niet afschrikken en wij hebben zojuist een grote opdracht gegeven voor de ecologische productie van de fraai gekleurde leren tassen uit dit Afrikaanse land.  Fair trade betekent voor BBSahel meer dan alleen eerlijke handel, voor BBSahel betekent fair trade ook eerlijke handel daar waar hulp juist zo hard nodig is. Burkina Faso is een van de armste landen ter wereld. 

Om de mooie tassen uit Burkina Faso te promoten en daarmee te helpen,  hebben we in de maand augustus een promotie; de handige                                                  
Buideltas met 40% korting. Help jij Burkina Faso? 

Buideltas nu voor 45,50 i.p.v. 79,50. verkrijgbaar in 2 kleuren. Klik hier voor meer details
Zomer met ecologisch leer

Geniet deze zomer van de praktische, ecologische leren tasjes, duurzaam geproduceerd in Niger en Burkina Faso.
Daar is het altijd zonnig.
Met deze kleurrijke tassen uit onze BBSahel collectie wordt het zeker zomer.

 
 


Aandacht voor onze ecologische lederwaren bij 'Down to Earth'.

'De wereld een beetje mooier maken', raakt velen. Milieudefensie onderschrijft dat in haar tijdschrift van juni. Tastbare effecten en fijn wanneer je een tas kunt dragen van duurzame eco-leer. 
Gratis setje Flip-Flop armbandjes
bij een bestelling van een tas of portemonnee in de zomermaanden juli en augustus. 
Een bijpassende kleur flip-flop armbandje van gerecyclede teenslippers uit Mali maakt het duurzaam dragen van uw eco-leren tas extra kleurrijk.