BBSahel, Een unieke tas uit Afrika

 

BBSahel

Met uw aanschaf van een tas van BBSahel geeft u de makers uit Afrika een mooie kans en je aankoop helpt  mee aan een betere positie van de makers en hun families in de armste gebieden in Afrika zoals Niger, Bukina Faso en Mali.  Je hebt dus het beste uit twee werelden. Jij een mooie tas en kleine ondernemers in Afrika hebben door jou een toekomst.
 

Fair Trade tassen

Naast de productie van unieke tassen in Afrika, is een ander een belangrijk uitgangspunt van BBSahel het WFTO keurmerk;. Geen kinderarbeid, eerlijke lonen, een veilige werkplek zijn belangrijke fair trade criteria waaraan BBSahel voldoet.

De lijnen zijn kort met een rechtstreekse inkoop van de tassen. Er is een langdurig en duurzaam contact met de makers van de tassen. Ook is er direct zicht op het productieproces van de tas en een duurzaam en langdurig contact met de makers in Afrika, dat maakt de samenwerking bijzonder. De communicatie is direct en daardoor kan er snel worden gehandeld en worden bijgesteld. Het resultaat is een prachtige collectie aan mooie handtassen, portemonnees en zaken tassen met een duidelijke afstemming op de Westerse trends.
 

Ambachtelijk gemaakt

De tassen worden handmatig gemaakt in kleine leer coöperaties, geen grote fabrieken. Het productieproces vraagt tijd en aandacht en dit kunt ook terugzien in uw eigen tas. Elke tas is uniek. Je leerproduct is met passie gemaakt en juist dit zorgt ervoor dat je iets moois en unieks in handen krijgt.

Ecologisch gelooid leer

De tassen collectie is gemaakt van natuurlijke materialen. De huiden waar de leuke tassen van gemaakt  zijn, zijn op ecologische wijze gelooid, alles gericht op duurzaamheid. Het vee loopt vrij rond over de steppen en savannen van Afrika, waarbij de huiden soms langs dorens en takken schuren. Dit geeft een mooi en stoer uiterlijk aan de huiden en dat  kunt je terugzien op uw tas.
 

Uitgebreide collectie kleurrijke  tassen en portemonnees in vele designs

Samen met onze producenten en Nederlandse ontwerpers komt steeds een unieke en eigentijdse collectie aan mooie tassen tot stand, een enerverend samenspel. Meerdere keren per jaar ontwikkelen we nieuwe kleuren of -modellen  tassen. Het steeds moeten inspelen op trends schakelen is dynamisch voor de makers en maakt dat zij zich verder kunnen ontwikkelen in hun vak.
 

Wie zit er achter BBSahel?

Ondernemer Cecile Meeuwsen werd geraakt door de kracht van ambachten in de Sahel,  een omgeving waar klimatologische omstandigheden en geografische ligging weinig exportmogelijkheden gaf. Mensen kansen aanreiken, inspireren en hun vakmanschap laten ontwikkelen, dat is wat Meeuwsen doet als een van de weinigen die zich wagen in dit gebied. Met de start van haar bedrijf Tahoua Import kregen juist deze Afrikaanse ondernemers toegang tot de internationale markt. De producten werden daardoor nog meer hun trots.
 

Wat betekent BBSahel?

De twee BB’s van het merk staan voor de aanwezigheid in de Sahel; ‘T(w)o be in the Sahel’  waar sinds lang een samenwerking tot stand is gebracht en waar de prachtig leercollectie aan tassen en portemonnee gemaakt worden. De samenwerking wordt nog eens benadrukt door de beide letters die naar elkaars aangezicht staan als symbool voor wederkerigheid. De tassen worden gemaakt in de landen Mali, Niger en Burkina Faso. Landen waar dit goed ontwikkelde ambacht van leer bewerken een potentieel aandeel heeft. Maar ook landen met grote werkeloosheid en armoede.
Aan elke leren tas hangt een metalen buisje met de  inscriptie BBsahel; een teken van echtheid. De Touareg zilversmeden maken voor de tassencollectie deze buisjes. Het zijn meesters in hun vak van zilversmeden. Dit mooie ambacht kent een eeuwenlange traditie waar het zilver sinds hun caravaantrektochten door de woestijn verhandeld werd. Ook hierin is een mooie samenwerking zichtbaar tussen de twee ambachten. Het metalen buisje kan later aan een kettinkje gehangen worden of als sleutelhanger gebruikt worden. We hopen echter dat je met trots het buisje aan je tas laat hangen.